مهارت‌های ارتباطی برای رسیدن به موفقیت

شنبه 16 نوامبر 2013 | 2,222 بازدید

توانایی برقراری ارتباط برای همه‌ی مخلوقات زمین الزامی است، و انسان‌ها نیز از این قانون مستثنی نیستند. البته، ارتباط انسان‌ها بسیار پیچیده‌تر و دشوارتر از سایر مخلوقات است. راه‌های متعدد و مختلفی برای برقراری ارتباط میان انسان‌ها وجود دارد. اتفاقی نیست که اکثر شرکت‌ها و سازمان‌ها در برنامه‌ی آموزشی خود برای پیشرفت شغلی کارکنان، مهارت‌های ارتباطی را نیز می‌گنجانند. تا حد زیادی می‌توان گفت که اصلی‌ترین عامل موفقیت شرکت‌ها، صلاحیت برقراری ارتباط کارکنان آن است. آن‌ها که به نوع به خصوصی از مهارت‌های ارتباطی مثل سخنرانی در جمع نیاز دارند، دوره‌های ویژه در شرکت یا خارج از آن برای آن‌دسته از کارکنان تدارک دیده می‌شود.

معدود افرادی هستند که عقیده دارند هرچه مهارت‌های ارتباطی فرد قوی‌تر باشد، به موفقیت بیشتری دست پیدا خواهد کرد و آینده‌ی شغلی درخشان‌تری خواهد داشت. همه می‌دانیم که فاکتورهای مهم دیگری نیز برای کسب موفقیت در کار وجود دارد، اما از اهمیت مهارت‌های ارتباطی در این زمینه نباید غافل بود.

مهارت‌های ارتباطی برای رسیدن به موفقیت

مزایای مهارت‌های ارتباطی در تجارت و کار:

کنترل کارمندان
کنترل کارمندان نیازمند ارتباط پایدار و موثر است. اگر نتوانید با افراد زیردستتان رابطه برقرار کنید، توانایی شما در مدیریت محدود خواهد شد و روحیه ی کارکنان را از بین خواهد برد. نیاز به برقراری ارتباط به طور صحیح در زمان‌های مامور کردن، تشویق کردن، درک کردن کارمندان و آموزش دادن به آن‌ها الزامی است. ارتباط خوب با کارمندان، به شما فرصت می‌دهد بتوانید آن‌ها را ترغیب و تشویق کنید و انگیزه‌ی لازم برای کار را به آن‌ها بدهید. داشتن مهارت برقراری ارتباط صحیح، از شما مدیری بهتر و کامل‌تر می‌سازد.

برخورد با افراد خارج از سازمان
چه برای یک شرکت کار کنید یا یک سازمان یا اداره‌ی دولتی، باید با افرادی خارج از آن شرکت یا سازمان از طریق تلفن ارتباط برقرار کنید. داشتن مهارت‌های برقراری رابطه، باعث می‌شود بتوانید در چنین موقعیتی هم خود و شرکت‌تان را به بهترین شکل به طرف مورد نظر نشان دهید، از این‌رو تاثیرگذاری شما دو برابر اهمیت پیدا می‌کند، اول به خاطر تصویری که از شرکت یا سازمان محل کار خود به آن‌ها نشان می‌دهید، دوم به خاطر پیشرفت کاری خودتان.

ایجاد اعتماد به نفس
با پیشرفت مهارت‌های ارتباطی‌تان، خواهید دید که اعتماد به نفستان نیز رو به افزایش است، از این‌رو تقویت مهارت‌های ارتباطی می‌تواند جزء استراتژی‌های طولانی مدت شما برای رسیدن به موفقیت باشد. بهتر است بدانید که ارتقاء مهارت‌های ارتباطی در جنبه‌های مختلف زندگی شما، فواید و منافع متعدد دیگری نیز دارد.

راه‌های پیشبرد مهارت‌های ارتباطی
دوره‌های آموزشی یادگیری مهارت‌های ارتباطی بسیار متداول هستند، و امکان دارد حتی کارفرمای خودتان نیز چنین دوره‌هایی را برای کارمندان شرکت برپا کند. نوع دوره‌ی انتخابی شما بستگی به نیازهای شما دارد، دوره‌های مهارت سخنرانی در جمع، مهارت برقراری ارتباط کلامی، مهارت‌های تلفنی، مهارت‌های ارتباطی نوشتاری، و … شما باید با مشورت با رئیستان، یکی ا این دوره‌ها که بیشتر مورد نیازتان است را انتخاب کرده و در آن شرکت کنید.
تمرین نیز ضروری است، به همین خاطر بهتر است در هر موقعیت مناسبی با کارمندان یا همکاران خود صحبت کنید.

سه نکته‌ی دیگر نیز وجود دارد که باید به خاطر بسپارید:
۱- ارتباط مسئله‌ای دو طرفه است. فقط حرف زدن شما برای کارکنان شرکت مهم نیست. شما باید آن‌ها را نیز ترغیب کنید تا آزادانه با شما گفتگو کنند. در بعضی موارد، این مسئله‌ای ساده نیست، به همین دلیل مهارت‌های برقراری ارتباط میان فردی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. شنونده‌ی خوب بودن نیز چزء مهارت‌های ارتباطی است. در واقع، شنونده‌ی خوب بودن، برای هر فردی سرمایه‌ای فوق‌العاده محسوب می‌شود.
۲- هر کسی که طرف صحبت شما باشد یک فرد محسوب می‌شود. یک گروه نیز ترکیبی از افراد مختلف است، و این را باید به یاد داشته باشید. باید مخاطبین خود را بشناسید تا بتوانید با آن‌ها ارتباط صحیح برقرار کنید.
۳- اگر کارمندان و کارکنان یادی زیر دست شما هستند، داشتن یک حافظه‌ی خوب بسیار به شما کمک خواهد کرد. چون برای این‌که بتوانید مدیری قدرتمند و خوب باشید، باید تک تک کارمندان خود را خوب بشناسید.

حافظه در سایر انواع برقراری ارتباط نیز نقش مهمی دارد. یک نمونه‌ی آن سخنرانی در جمع است، چون صحبت با گروهی از افراد از حفظ باعث بالا بردن اعتماد به نفس و تاثیر‌گذاری شما می‌شود. اگر سخنرانی حین صحبت کردن مداوم به یادداشت‌های خود نگاه کند، تاثیر کمتری بر مخاطبین خود خواهد داشت.
حافظه هم‌چنین برای ارائه‌ی ایده‌ها، کارها و پیشنهادهایتان به بالا دستانتان مفید است. اگر بتوانید همه‌ی اطلاعات لازم را کسب کنید، نه تنها سطح کاریتان بالاتر خواهد رفت، بلکه تاثیرگذاری بیشتری هم خواهید داشت.

برقراری ارتباط مبحثی بسیار گستره است، اما باید از جایی شروع کنید تا بتوانید مهارت‌های ارتباطی خود را ارتقاء دهید. شاید بهترین نقطه‌ی شروع، نقطه ضعف‌هایتان باشد. بهتر است با رئیستان در مورد این مسئله گفت‌وگو کنید. و اگر رئیسی ندارید، یکی از دوستانتان که به عقاید و نظرات او احترام می‌گذارید، بهترین کسی است که می‌توانید در مورد نقطه ضعف‌هایتان با او صحبت کنید.

کارگاه و دوره‌های آموزشی تخصصی

در راستاي معرفي دوره‌هاي آموزشي كلينيك فروش همايش‌هايي توسط اين موسسه برگزار مي‌گردد كه هنرجويان و صاحبان مشاغل ضمن آشنايي با محتواي دوره‌ي آموزشي، مي‌توانند در انتخاب بهترين زمان براي حضور در دوره‌ها تصميم‌گيري مناسب‌تري داشته باشند.

برای ثبت نام اولیه، در دوره‌های آموزشی فرم مقابل را پر کنید :