چگونه پیام کوتاه تبلیغاتی ارسال کنیم؟

شنبه 16 نوامبر 2013 | 106,813 بازدید

شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که وقتی نامه‌ای به رئیس یک اداره و یا سازمان می‌نویسند، مایل هستند از رسیدن نامه به دست جناب رئیس مطمئن شوند. تا کنون ترس و دلهره‌ی ما از این بود که منشی اداره و یا مسئول دفتر جناب رئیس، کم دقتی نموده و در نتیجه‌ی یک سهل‌انگاری، نامه‌ی ما به دست جناب رئیس نرسد. اما اگر مطلع شوید که منشی و یا مسئول دفتر جناب رئیس، نهایت کوشش و سعی خود را در رساندن نامه به دست مبارک جناب رئیس به کار گرفته‌ و نامه به دست ایشان رسیده است، اما جناب رئیس نامه را نخوانده، پاره کرده و آن را دور ریخته است، چه می‌کنید؟

حکایت‌ پیام‌های کوتاه تبلیغاتی که به شکلی نادرست از آن‌ها استفاده می‌شود، نیز همین است. پیام‌هایی که نخوانده، حذف می‌شوند.

شرکت‌های تبلیغاتی تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا مشتری را متقاعد سازند که ارسال پیام‌های کوتاه تبلیغاتی بر روی تلفن‌های همراه، به عنوان یکی از شیوه‌های بازاریابی مستقیم (Direct Marketing)مناسب بوده و این نوع پیام‌ها، حتما به دست مخاطب خواهد رسید.

پیش از این در مورد بازاریابی ایمیلی نیز این موضوع وجود داشت که شرکت‌های تبلیغاتی ادعا می‌کردند که ارسال ایمیل‌های تبلیغاتی توسط آن‌ها، به این معناست که نامه‌ی ارسال شده حتما به صندوق نامه‌های رسیده‌ی مخاطب ارسال خواهد شد و از اسپم شدن آن‌ها خودداری می‌شود.

اما سئوال بسیار مهم این‌جاست: “چگونه می‌توان از خوانده شدن پیام توسط مخاطبین اطمینان حاصل نمود؟”

روش‌هایی برای این موضوع نیز به کار گرفته می‌شود که متن پیام کوتاه به محض دریافت، بر روی صفحه‌ی نمایش تلفن همراه مخاطب ظاهر گردد، که به گونه‌ای آن را “خوانده شدن اجباری” نیز می‌نامند، اما آیا این بدان معناست که مخاطب متن پیام را به صورت کامل خوانده است؟

نتیجه‌ی استفاده‌ی نادرست از یک ابزار قدرتمند تبلیغاتی باعث شده است تا مخاطبین نسبت به دریافت پیام‌های تبلیغاتی بی‌تفاوت شده و آن‌ها را نخوانده، حذف نمایند.

از جمله اشتباهات متداول در ارسال پیام‌های کوتاه تبلیغاتی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

الف: ارسال پیام‌های طولانی

امروزه در جوامع پیشرفته، نوشتن پیام‌های کوتاه به عنوان یک هنر مطرح است. شرکت‌هایی که از این ابزار برای تبلیغات خود استفاده می‌کنند، نوشتن این نوع پیام‌ها را به گروهی مشاور و متخصص سپرده تا آن‌ها بتوانند با حداقل کلمات، بیشترین تاثیرگذاری را بر روی مخاطبان خود داشته باشند. اما متاسفانه در کشور ما، به دلیل استفاده از متن‌های طولانی که فاقد تاثیرگذاری مثبت می‌باشند، دیدگاه مخاطبان نسبت به دریافت این‌گونه پیام‌ها تغییر کرده و آن‌ها را نخوانده حذف می‌کنند.

 

ب: چیدمان نادرست پیام‌های کوتاه

به تجربه ثابت شده است که مخاطبین و دریافت‌کنندگان پیام‌های کوتاه، حداقل چند کلمه‌ی ابتدایی پیام کوتاه را می‌خوانند و بعد از آن تصمیم می‌گیرند که آیا خواندن پیام را تا انتها ادامه دهند و یا آن را حذف نمایند. بنابراین کلمه‌های ابتدایی پیام‌های کوتاه بسیار بااهمیت خواهند بود. شما باید اصل پیام خود را با واژه‌هایی که انگیزه‌های مخاطب را تقویت نماید، در ابتدای پیام بگنجانید.

به مثال زیر توجه کنید.

مثالی از یک پیام نادرست: “مشترک گرامی؛ شرکت … در نظر دارد به مناسبت سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، کالاهای خود را تا پایان بهمن ماه با تخفیف ویژه به فروش برساند. شما می‌توانید اطلاعات بیشتر را از طریق شماره تلفن … دریافت نمایید.”

همان‌گونه که مشاهده می‌شود، متن این پیام علاوه بر این که بسیار طولانی است، به لحاظ چیدمان نیز درست نمی‌باشد. چنان‌چه همین متن را بخواهیم با کمی دقت نظر و تغییرات، بهینه نماییم، متن زیر می‌تواند جایگزین خوبی باشد. گرچه شما نیز می‌توانید با هنرمندی خود متن بهتری پیشنهاد دهید.

اصلاح شده‌ی متن فوق: “تخفیف ویژه فقط تا پایان بهمن ماه

                              تلفن: ….

                              سی‌امین سال پیروزی انقلاب گرامی باد

                              شرکت …”

ملاحظه می‌فرمایید که متن فوق به نسبت متن قبلی، از حجم بسیار کمتری برخوردار بوده و با عبارت “تخفیف ویژه” که عامل انگیزشی محسوب می‌شود، شروع شده است.

 

ج: بی‌توجهی به زمان ارسال پیام‌ها

بی‌توجهی به زمان ارسال پیام‌ها، عامل مهم دیگری است که باعث می‌شود بسیاری از مخاطبین، پیام‌ها را نخوانده حذف نمایند. تشخیص این که چه زمانی برای ارسال پیام‌های کوتاه مناسب است، به منطقه‌ی جغرافیایی و اقلیم مخاطبین بستگی دارد. به عنوان مثال مخاطبین در تهران بزرگ که به صورت پیوسته کار می‌کنند و ظهرها در محل کار، مغازه، شرکت و … حضور دارند با مخاطبین شهرستانی که چند ساعتی را در ظهر تعطیل می‌کنند و جهت استراحت و صرف ناهار به منزل می‌روند، بسیار متفاوت خواهد بود. میزان تاثیرگذاری پیام‌هایی که در ابتدای صبح و یا پایان روز ارسال می‌شوند، با یک‌دیگر متفاوت خواهند بود و باید این موضوع را مد نظر قرار داد.

د: بی‌توجهی به موقعیت مخاطب

بی‌توجهی به موقعیت مخاطب که در زمان دریافت پیام کوتاه، در کجا قرار دارد، یکی دیگر از عوامل نادیده گرفتن پیام‌های تبلیغاتی است. شما پیشنهاد شرکت در یک جشنواره‌ی فروش را برای کسی ارسال می‌کنید که هنگام دریافت پیام، در شهر دیگری به سر می‌برد. گرچه رعایت این موضوع تا حد زیادی به امکانات مخابراتی بستگی دارد، اما باید این مهم را نیز مد نظر قرار داد.

 

هـ: بی‌توجهی به هویت مخاطب

طبقه‌بندی و دسته‌بندی مخاطبان، کاری است که باید دیر یا زود آن را انجام دهید. در حال حاضر پیام‌های بسیار زیادی ارسال می‌شوند که به مخاطب واقعی خود نمی‌رسند. به عنوان مثال به ارسال پیام کوتاه تبلیغاتی “خرید یک ماشین ۵۰ میلیون تومانی” به یک دانش‌آموز و یا “خرید لوازم آرایش” به آقایان دقت کنید. افراد دریافت‌کننده مخاطب واقعی شما نیستند. این موضوع با نفس “بازاریابی مستقیم” در تضاد است. تشکیل بانک‌های اطلاعاتی مناسب و طبقه‌بندی آن‌ها و یا خرید این بانک‌های اطلاعاتی از سازمان‌ها، نهاد‌ها، شرکت‌ها و … می‌تواند کمک بسیار بزرگی به شمار آید. به عنوان مثال شما می‌توانید شماره تلفن‌ پزشکان را از سازمان نظام پزشکی تهیه نموده و پیام خاص خود را که ویژه‌ی این گروه از جامعه هستند، ارسال نمایید.

کارگاه و دوره‌های آموزشی تخصصی

در راستاي معرفي دوره‌هاي آموزشي كلينيك فروش همايش‌هايي توسط اين موسسه برگزار مي‌گردد كه هنرجويان و صاحبان مشاغل ضمن آشنايي با محتواي دوره‌ي آموزشي، مي‌توانند در انتخاب بهترين زمان براي حضور در دوره‌ها تصميم‌گيري مناسب‌تري داشته باشند.

برای ثبت نام اولیه، در دوره‌های آموزشی فرم مقابل را پر کنید :